Головний рятувальник області: вже перевірили на наявність укриттів 707 навчальних закладів з 866

Перегляди: 633

Протягом першого тижня від початку навчання, а також щоквартально в освітніх закладах проводитимуть тренування евакуації до укриттів, повідомив на брифінгу начальник головного управління ДСНС у Кіровоградській області Віталій Миронюк.

За його словами, в області - 866 закладів освіти. Відповідно до ще довоєнної інформації, у 107 об'єктів є захисні споруди, сховища та протирадіаційні укриття. Ще у 70 освітніх будівлях області організували укриття людей у спорудах подвійного призначення та найпростіших укриттях. Персонал та учні 10 закладів освіти укриваються у захиcних спорудах суб'єктів господарювання, які розташовані неподалік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«До 12 серпня здійснюватимуть комісійні перевірки закладів освіти щодо їх готовності до навчання офлайн. Якщо знайдуться порушення, керівники мають їх усунути протягом тижня. Наразі вже перевірили 707 навчальних закладів, проте інформація ще оброблюється, тому узагальнених даних поки немає. Щодо закладів, які не відповідатимуть результатам перевірки, рішення прийматиметься індивідуально. Є багато заходів, які можна вжити, у тому числі це використання першого поверху з врахуванням додаткових захисних заходів, мішки з ґрунтом і таке інше. Якщо не вдається і такий варіант, спрощується варіант навчання», - зазначив начальник ДСНС.


Джерело: брифінг начальника головного управління ДСНС у Кіровоградській області Віталія Миронюка