Міськрада Кропивницького намагається змусити супермаркети зачинятися під час тривоги

Перегляди: 7198

Інспектори ДСНС 3 липня спостерігали за проведенням евакуації під час повітряної тривоги у супермаркетах Кропивницького.

За інформацією начальника Кропивницького районного управління ДСНС Віктора Жиліна, більшість торговельних мереж не проводять заходи з евакуації, а саме: припинення розрахункових операцій, виведення відвідувачів з магазину до найближчого укриття, зачинення супермаркету тощо. Це «АТБ-Маркет», «Файна», «Епіцентр К», «Авоська», ринки Центральний, Колгоспний, Європейський і «Черемушки», залізнична станція «Кіровоград», автостанція №2, супермаркети «Копілка».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У супермаркетах «Сільпо», «Велмарт», магазинах «Маркетопт», «Ятрань» заходи з евакуації проводились.

«Чітке дотримання правил під час сигналу тривоги дозволить передусім зберегти життя багатьом мешканцям міста: про свідчить гіркий досвід інших міст України. Дякуючи злагодженій роботі Збройних сил України і Національної поліції, у Кропивницькому зберігається відносно спокійна ситуація і це розхолоджує людей, - зазначив заступник міського голови Олександр Мосін. – Ми маємо забезпечити виконання на території міста єдиного алгоритму дій, які захищатимуть життя кропивничан у випадку ракетних атак. І керівники підприємств, установ та організацій мають відчувати відповідальність за свої дії».

У Кропивницькому планують посилити відповідальність підприємців за недотримання правил евакуації під час повітряної тривоги, особливо у закладах, де багато покупців.


Джерело: Кропивницька міська рада