На Кіровоградщині підполковник відмазував від мобілізації за хабарі

Перегляди: 3060

40 тисяч гривень за непридатність до служби: поліцейські Кіровоградщини затримали посадовця центру комплектування та соціальної підтримки.

Затримали підполковника 19 липня оперативники управління стратегічних розслідувань та фахівці слідчого управління поліції. Правоохоронці викрили схему з ухилення від призову до лав ЗСУ.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Організував її начальник відділу одного з районних територіальних центрів комплектування та соціальної підтримки. За певну винагороду він «робив» призовників непридатними до військової служби.

19 липня оперативники УС та слідчі поліції затримали посадовця в той час, як він передав громадянинові довідку про його непридатність до служби у лавах ЗСУ, за що раніше отримав 40 000 гривень хабаря.

Під час обшуку вилучили 9000 доларів США та 23 000 гривень, з яких частину посадовець отримав як неправомірну вигоду.

Фігурантові повідомили про підозру. Досудове розслідування за ч. 3 ст. 368 Кримінального кодексу України під процесуальним керівництвом Кропивницької спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Південного регіону триває.

Як покарання підполковнику світить від п’яти до десяти років за ґратами з позбавленням права обіймати певні посади на строк до трьох років, з конфіскацією майна.


Джерело:Департамент стратегічних розслідувань Національної поліції України