У кропивницькому музеї Осмьоркіна представили виставку графіки "Stay with Ukraine" (фоторепортаж)

Перегляди: 719

У художньо-меморіальному музеї Осмьоркіна презентували персональну виставку графіки Оксани Самійленко "Stay with Ukraine Разом з Україною".

Експозицію виставки складають 35 графічних аркушів, виконаних художницею маркерами у лютому-червні 2022 року під час вимушеної еміграції до Європи.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Оксана Самійленко на початку березня виїхала з Києва, де мешкає останні роки. Побувала у семи європейських країнах, які приймали українців, що постраждали від війни.

«Війна змінює життя людей. Іноді ми змушені залишити свій дім. За вікном проносяться міста, країни, а душа залишається з Україною. Журба зникає, коли відчуваєш підтримку світу, коли бачиш кольори прапору твоєї країни у одязі людей, у вікнах будинків та на будівлях, як символ єдності, як символ спільної віри у Перемогу. Ставши свідком переломного історичного моменту, я як художник поспішила його відобразити на папері... Stay with Ukraine», - говорить Оксана Самійленко

Виставка діє в онлайн форматі, переглянути можна тут - http://osmerkinmuseum.kr.ua/ex/avt192_u.html .

Фото Ігоря Філіпенка, CBN