У Новоархангельську доповнили патріотичний мурал ще одним малюнком (фото)

Перегляди: 805

У Новоархангельську вчора, 28 липня, до Дня Української державності завершили роботу над патріотичним муралом у центрі селища, який доповнили символічними художніми елементами.

На стінописі, першу частину якого було представили у червні, з’явилися нові цікаві зображення, кожне з яких несе у собі важливий зміст, зазначають у селищній раді.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Лелеки, яких зобразили на центральному плані малюнку, перш за все, уособлюють шанобливе ставлення до батьків, ніжність, прихильність до своїх дітей, початок нового життя і удачу. За задумом творців, птахи мають подарувати жителям громади надію, що незабаром війна закінчиться і все буде як і раніше – самі художники навіть почали називати їх вісниками миру.

​Також на малюнку можна побачити сосновий ліс, який є, певною мірою, візитівкою Новоархангельської громади.

У селі Торговиця у першу річницю Дня незалежності України встановили пам'ятний знак Івану Сірку, де викарбувані слова: "Протягом 1654-1679 рр. у Торговиці перебував кошовий отаман Запорізької Січі Іван Дмитрович Сірко". До того ж у 2002 році у цьому ж селі відкрили монумент «Козак-захисник Вітчизни». Тому на малюнку зобразили також і козака - символ духовної сили народу, його незламності.

Над муралом працювали новоархенгельчани Олег і Андрій Дерев’янко та Анастасія Перехрест.


Джерело: Новоархангельська селищна рада