18-річного кропивничанина не пускали до укриття в школі

Перегляди: 9031

[caption id="attachment_133388" align="aligncenter" width="640"] Нестор Козачінський[/caption]

Під час вчорашньої повітряної тривоги, 31 липня, в укриття кропивницької школи №14 не впускали 18-річного Нестора Козачінського. Черговий аргументував заборону тим, що хлопець - боягуз. Мовляв, якщо вахтер не боїться, то і йому немає чого боятись.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Нестор розповів CBN, як усе було:

- Коли почалася тривога, я зайшов на інтерактивну карту, щоб подивитися укриття, де я можу сховатися. Серед переліку була і чотирнадцята школа, найближче до того місця, де мене застала тривога. До приміщення мене впустили, але вахтер не хотів пропускати до укриття. Я наполіг на тому, щоб пройти, адже це моя безпека. Він увесь час впирався, а коли я став ще більше наполягати на своєму, то перейшов на образи і просто хамську поведінку. Але до укриття через хвилин сім тривоги все-таки провів.

Сирена замовкла, але тривога продовжувалась, він почав казати мені, щоб я йшов звідси. Я йому казав, що залишусь тут до відбою. Весь цей час мене супроводжували суцільні образи.

Журналістка CBN поспілкувалася з директором школи Олександром Саржевським, який наголошує на тому, що черговий не міг такого зробити:

- Я не вірю, вчора така людина була, що не могла так зробити, тому що у нього онука у Харкові була під ракетними ударами. Тож він не міг так вчинити, для нього це дуже хвороблива тема. Взагалі ми людей пускаємо. Все відбувається так: людина телефонує за номером, черговий її зустрічає та запускає до укриття. Наприклад, у четвер, коли вибухи були, у школі діти були, за ними прийшли їхні батьки, і ми їх також провели до укриття.

Втім, у нашому розпорядженні є відеодоказ.

CBN вдалося зайти до приміщення школи, де ми поговорили з заступником директора з господарської частини Едуардом Тітаренком:

- В такому разі, хто ви такий? І як він може вас впустити, якщо не знає вас? Тим паче ви знаєте, яка зараз ситуація. Я, звичайно, розберуся з цим черговим… Взагалі він не зобов’язаний впускати людей. Якби там жінка була, діти були, то можна було б впустити, а так… А так то черговий тут один, і хто знає, яка ситуація може статися. Я буду розбиратись з цим питанням. Якщо б тут ще люди були, то заходьте, а так він же не може покинути свій пост і сидіти з ним в укритті...

Фото: Ігор Філіпенко, CBN