Про фотокора CBN Ігоря Філіпенка написали книгу (фото)

Перегляди: 1895

Книжку «Фотокореспондент Ігор Філіпенко: погляд з офсайду» презентували сьогодні, 11 серпня, у Центрі національних культур «Єдина Родина».

300 світлин Ігоря Філіпенка про «Зірку» - погляд кропивницького майстра фото на футбольну історію нашого міста у книжці, написаній галеристом і меценатом Миколою Цукановим. Це видання - одночасно книжка й фотоальбом, всі фото кольорові.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Ігор Філіпенко – професійний фотокореспондент та журналіст, член правління Кіровоградської обласної організації Національної спілки журналістів України. До книжки увійшли його фотографії за 13 років зйомок на стадіоні «Зірка», з 2004 по 2019 роки. Обирали до публікації з-поміж 500 знімків, з яких приблизно 300 увійшли до видання.

Микола Цуканов розповів CBN про ідею створення книги: «Завжди з'являється такий момент, коли хочеться зробити щось нове. За ці 11 років я берусь за різні проєкти, але всі вони пов'язані з нашим містом, про яке хочеться залишити пам'ять. У мене була давня ідея всі архіви фотокореспондентів нашого міста розмістити на сайті.

Ми з Ігорем поговорили про це якось, я запитав у нього, а де ж його архів. І запропонував зробити не просто фотоальбом, а водночас і книжку-бесіду з ним. Ігор теж спортсмен, цікавиться футболом, у нього навіть було прізвисько Марадона. Ми з ним просто розмовляли, з цих бесід і склалася книжка. Це цікаво: подивитися на футбол з точки зору фотографа».

Видання адресоване любителям спорту, футбольним вболівальникам і всім небайдужим до історії клубу «Зірка».

Створення книги підтримав голова Спілки вірмен України в Кіровоградській області Тигран Хачатрян, який став спонсором видання.

Фото: CBN.