Сейм Латвії першим визнав росію державою-спонсором тероризму

Перегляди: 503

У четвер, 11 серпня, Сейм Латвії підтримав заяву про визнання насильства росії проти цивільних громадян України тероризмом, а росії - державою-спонсором тероризму.

У прийнятій Сеймом заяві міститься заклик до держав-членів Євросоюзу припинити видачу туристичних віз та обмежити видачу в'їзних віз росіянам. Депутати згадали про усіх жертв російської агресії в Україні, а також висловили солідарність з Україною та українським народом.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сейм визнав росію державою, яка підтримує тероризм, також у зв'язку з фінансуванням та підтрикою цією країною терористичних режимів і організацій та порушенням міжнародного порядку, зневаги до правових інститутів, а також навмисного поглиблення глобальної продовольчої кризи.

«Росія протягом багатьох років підтримувала та фінансувала терористичні режими та організації різними способами - прямо та опосередковано - як найбільший постачальник зброї для режиму Асада в Сирії та як виконавець, наприклад, отруєння родини Скрипалів або збиття рейсу MH17.

Зараз Росія застосувала таку ж безжалісну, аморальну та незаконну тактику в Україні, оскільки вона використовує неточну та міжнародно заборонену зброю та боєприпаси і з непропорційною жорстокістю завдає ударів по цивільних особах та громадських місцях», - підкреслив Ріхардс Колс, голова комітету закордонних справ латвійського парламенту.


Джерело: Єдиний портал Латвійского радіо і Латвійского телебачення