Троє спортсменів з Кіровоградщини мають шанс виступити на Олімпіаді-2024

Перегляди: 866

Кандидатами на участь у Олімпійських іграх  у Парижі наразі є : боксер Бозорбой Матякубов, скелелаз Ярослав Ткач та спортивна гімнастка  Вікторія Іваненко.

Згідно наказу Міністерста молоді та спорту України на 2022 рік затверджений склад спортсменів-кандидатів для участі в Іграх XXXIIIОлімпіади в м.Париж (Франція). Наразі у цьому представлені три потенційні олімпійці від Кіровоградщини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вихованець ОСДЮШОР-2 Бозорбой Матякубов входить до елітної групи українських боксерів. Спортсмен є бронзовим призером молодіжного чемпіонату Європи та срібним призером молодіжної світової першості.

[caption id="attachment_134109" align="aligncenter" width="500"] Бозорбой Матякубов. Фото: Олексій Каприця[/caption]

Вихованець Кропивницької КДЮСШ-1 Ярослав Ткач вже здобув срібло на Всесвітніх іграх 2022 у спортивному скелелазінні у вправі на швидкість. Також він брав участь в Юнацьких олімпійських іграх 2018 року, зайняв п’яте місце на чемпіонаті Європи та переміг на Кубку Європи.

[caption id="attachment_134057" align="aligncenter" width="500"] Ярослав Ткач[/caption]

Вихованка ОСДЮШО «Надія» Вікторія Іваненко має в своєму активі срібло юніорського чемпіонату Європи 2020 року.

[caption id="attachment_134110" align="aligncenter" width="540"] Вікторія Іваненко[/caption]

Проте список, затверджений у 2022 році, до Олімпіади може змінитися. Наприклад, до уже присутніх у ньому спортсменів, можуть додатися нові.

Олімпіада в Парижі відбудеться із 26 липня по 11 серпня 2024 року.


Джерело: Sportрепортер