Чи буде у Созонівці новий староста?

Перегляди: 2909

У селі Созонівка Великосеверинівської ОТГ розгорнулися суперечки щодо правомірності діяльності старости села.

Депутат Великосеверинівської сільської ради Михайло Романенко 27 липня 2022 року подав голові сільради депутатське звернення, у якому запропонував винести на сесію міської ради питання щодо дострокового припинення повноважень старости Созонівки Віктора Колінька.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Претензії Михайла Романенка викладені безпосередньо у депутатському зверненні. Якщо коротко — вони стосуються рибної ловлі у місцевому ставку, нібито махінацій з гуманітаркою та порушень Коліньком комендантської години.

Віктор Колінько розповів CBN про своє бачення ситуації:

- Претензії Михайла Романенка нічим не підкріплені, депутати під час засідання постійної комісії з питань регламенту законності депутатської діяльності, етики та запобігання корупції Великосеверинівської сільської ради це підтвердили. Я свою думку теж висловив: якщо ось так усі охочі будуть подавати до комісії свої наклепи, то ми потонемо в розглядах і бюрократії.

Романенко звернувся до депутатів Великосеверинівської сільської ради з проханням на сесії розглянути мою діяльність і звільнити мене з посади у зв’язку з тим, що я порушив присягу. Я був присутній під час засідання разом з опонентом. Депутати одностайно вирішили, що змісту для розгляду немає.

Почав він з того, що комунальний ставок я начебто приватизував чи хочу приватизувати, але я завжди озвучував: ставок комунальний, ловити рибу всім дозволено. Але відповідно до закону - на одну-дві вудки. Він перекрутив все зовсім навпаки, що я дозволив браконьєрничати.

На депутатській комісії я поставив запитання, де саме він затримав браконьєрів з сітками, і хто вони такі. Пояснень не було. Також є наклеп, що я торгую гуманітаркою, що заробляю на рієлторах, що я розвалив роботу тероборони. Щодо тероборони: я співпрацював з військовими та правоохоронцями, лише виконував свої зобов’язання, покладені на мене від початку війни.

Також що я регулярно порушую комендантську годину. Хоча насправді у нас просто були нічні чергування разом з теробороною. Він хоче тримати ставок і, можливо, стати старостою. На цій підставі так і вийшло: найшла коса на камінь.

Володимир Комісарчук, голова постійної комісії з питань регламенту законності депутатської діяльності, етики та запобігання корупції Великосеверинівської сільської ради, підтвердив CBN, що засідання комісії відбулося 4 серпня. Засідання було розширеним, за участі правоохоронців. Комісія постановила не рекомендувати голові сільської ради виносити на розгляд питання, що підіймав у своєму зверненні Михайло Романенко через відсутність причин для розгляду.

За словами Віктора Колінька та Володимира Комісарчука, правоохоронці також не знайшли причин для кримінальних проваджень.