У Кропивницькому створили 27-метровий стінопис (фото)

Перегляди: 1541

Художник-мураліст Олександр Брітцев розповів CBN про створення художньої роботи у Кропивницькому: «Ескіз - моя власна ідея, авторська. На зображені українка у вигляді статуї свободи, бо вона несе волю, такий символічний образ, який поєднує в собі демократію та прагнення до волі та свободи українців.

Я потрапив до Музею мистецтв та запропонував ідею там. А далі директорка музею Тетяна Ткаченко підтримала ініціативу, її затвердили у Кіровоградській ОВА.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Будівлю вибирали серед інших варіантів, але зупинилися на тому, площину якого добре було б видно з будь-яких ракурсів».

Художник створював мурал самотужки. Розмір 27 на 8 метрів. Роботи розпочалися на початку серпня.

Роботи Олександра є по всій країні, наприклад у таких містах як Київ, Харків, Дніпро, Дрогобич, Слов`янськ, Генічеськ, Одеса, Авдіївка.

Автор муралу вимушений переселенець із Харкова, який народився на Донеччині. Після початку повномасштабної війни переїхав з родиною до Кіровоградщини.

«Мурал - це моя подяка місту за прихисток», - зазначив Олександр.

Загалом художник розвиває монументальний живопис як в Україні, так і за кордоном.

Олександр учасник більш ніж 50 міжнародних, регіональних, обласних та міських виставок та пленерів. Приймав участь у створенні сакрального живопису у храмах України. Має майже десяток персональних виставок.

З 2010 р. член Національної Спілки Художників України. Має почесні премії та відзнаки. Живописні твори знаходяться в музеях, діючих галереях та приватних колекціях України, Америки, Індії, Англії, Китаю, Чорногорії, Словаччини.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN.

[caption id="attachment_134568" align="alignnone" width="640"] Олександр Брітцев[/caption]