У Кропивницькому відкрилась персональна виставка фотокора CBN Ігоря Філіпенка, присвячена війні (фоторепортаж)

Перегляди: 1568

Сьогодні, 19 серпня, у Кропивницькому відкрилася персональна виставка фотокореспондента CBN Ігоря Філіпенка під назвою "War", яка висвітлює війну через зображення розбитої рашистської техніки.

Виставку представили у рамках проєкту "Україна. Весна, 2022" за підтримки Центральноукраїнського бюро новин (CBN), Кіровоградської обласної організації НСЖУ (Національної спілки журналістів) та Музею мистецтв.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Ідея для фоторепортажу з'явилася так: я побачив, що у Музеї ракетних військ поставили розбиту техніку. Я керівництву CBN запропонував це пофотографувати, вони погодились. І ми поїхали у відрядження, щоб познімати техніку. Згодом ці фото виставили на сайті CBN, більше ніде вони не публікувалися. Національна спілка журналістів долучилася до організації і профінансувала друк фотографій, а Музей мистецтв допоміг з розміщенням", - зазначив Ігор Філіпенко.

Для нього це вже сьома персональна виставка, проте перша, яка присвячена темі війні.

"Виставку Ігоря Філіпенка представили у рамках масштабного проєкту "Україна. Весна-2022". Ми її започаткували після того,я к до нас у музей надійшла афіша нашого земляка, фотомитця Давида Ямпольський, який зараз перебуває у Німеччині. Він подібну фотовиставку організував там. Вона іцлюструє розбомблені міста, техніку, життя українців під час війни. І нам надав фотографії. І ми, передивившись їх, вирішили щось подібне організувати у нас в місті. Перший цикл називався "Коти і війна". Сьогодні це фотовиставка Ігоря Філіпенка "War". Наступною планується велика серія фотографій жителів Київщини біля своїх розбомблених будинків. Але як ми будемо презентувати її: віртуально чи офлайн, залежить від фінансування", - зазначила наукова співробітниця Музею мистецтв Ірина Лягул.

Детальніше - у фоторепотажі Мирослави Липи.