У Кропивницькому планують звести три десятиповерхівки на набережній Інгулу

Перегляди: 1637

Сьогодні, 2 вересня, депутати Кропивницької міської ради розглянули майже 90 питань стосовно земельних ділянок, серед яких і будівництво багатоквартирного будинку у центрі міста.

Депутати ухвалили внесення змін до містобудівної документації Генерального плану та Плану зонування території міста Кропивницького щодо земельної ділянки в межах вулиць Михайлівської та Миколи Смоленчука зі зміною рекреаційної зони та території зелених насаджень на зону багатоквартирної житлової забудови.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами представника приватного підприємства «ТЕРРА 2006» Гліба Підковського, забудова займе 30% площі земельної ділянки, яку підприємство взяло в оренду. Тут зведуть три десятиповерхові будинки, у яких загальна житлова площа складе понад 13 тисяч квадратних метрів. Будинки зводитимуть з укриттями, біля них облаштують прибудинкову зону, дитячий майданчик. Крім того, забудовник зобов’язується зробити вклад і в благоустрій набережної річки Інгул.

Як пояснила начальниця управління містобудування та архітектури Ірина Мартинова, Кропивницька міська рада і ПП «ТЕРРА 2006» підписали Меморандум, згідно з яким забудовник передасть у комунальну власність громади Кропивницького чотири квартири на загальну вартість 4 мільйони гривень. Крім того, Меморандум захищає інтереси громади — у разі невиконання зобов’язань забудовником, договір оренди земельної ділянки із ним розірвуть.


Джерело: Кропивницька міська рада