У центрі Кропивницького планують відреставрувати памʼятку архітектури

Перегляди: 2927

У Кіровоградській ОВА розглянули проєкт реконструкції будівель — памʼяток архітектури по вулиці Театральній (Дворцовій).

У ніч з 27 на 28 листопада 2018 року на вулиці Дворцовій, 8а сталася пожежа — горіла нежитлова будівля. Як повідомлялося, на гасіння пожежі залучили 13 одиниць техніки та 65 рятувальників. Втім, після пожежі приміщення стало непридатним для використання.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

16 листопада 2022-го року під керівництвом заступниці голови обласної військової адміністрації Катерини Колтунової Консультативна рада з питань охорони культурної спадщини розглянула проєкт реставраційних робіт пам'яток архітектури у Кропивницькому за адресою: вул. Театральна, 8 (8а) та Театральна, 10.

Консультативна рада схвалила архітектурні рішення для подальшої розробки науково-проєктної документації.

Будівля знаходиться у приватній власності, тож власники відреставрують приміщення своїм коштом. Але планують реконструкцію разом із радою з питань охорони культурної спадщини задля відновлення архітектурних деталей та збереження історичного вигляду приміщення.


Джерело: телеграм-канал Кіровоградської ОВА