На Кіровоградщині можна зігрітися у відділках поліції та підрозділах ДСНС

Перегляди: 1002

На Кіровоградщині облаштують 321 «Пункт незламності». Про це повідомила CBN заступниця начальника військової адміністрації Катерина Колтунова.

У разі блекауту у пунктах незламності можна зарядити гаджети, зігрітися, а у разі тривалих відключень навіть приготувати їжу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Запуск "Пунктів незламності" згідно до встановлених алгоритмів відбувається після 24 годин після повного блекауту. Зараз ми намагаємося відпрацювати, щоб при перебоях світла у людей був доступ при повному блекауті. Через 24 години він починає працювати цілодобово з відповідним чергуванням», - Катерина Колтунова.

Частина пунктів уже працює. Зокрема, ДСНС облаштували уже 17 таких місць. Усі вони пересувні. Тут можна отримати інформаційну та психологічну допомогу.

Відділки поліції та підрозділи ДСНС працюють так само, як ці пункти - у них є додаткове джерело живлення й доступ до інтернет-мережі.

Оксана Мачак, речниця ГУ ДСНС у Кіровоградській області прокоментувала: «Такі "Пункти незламності" діють у кожному нашому підрозділі, де можна отримати увесь цей спектр послуг: зарядити телефони, зігрітися, перекусити».

З понеділка стаціонарні «Пункти незламності» запрацюють на базі окремих шкіл. Зокрема, на базі ліцею «Сучасник». Нині тут тривають ремонтні роботи: встановлюють твердопаливний котел.


Джерела: заступниця начальника військової адміністрації Катерина Колтунова у коментарі CBN, речниця ГУ ДСНС у Кіровоградській області Оксана Мачак у коментарі CBN