Олександрійська єпархія планує судитися з журналістами

Перегляди: 724

Олександрійська єпархія подає у суд на журналістів аналітичного порталу «Слово і Діло» за розміщення статті «У полоні "руського миру": кого зі священників УПЦ МП підозрюють у злочинах проти державності України», у якій згадується митрополит Олександрійський та Світловодський Боголеп.

Цитата з сайту єпархії: «25 листопада 2022 року аналітичний портал "Слово і діло" (новостний веб-сайт: slovoidilo.ua) розмістили статтю під назвою "У полоні "руського миру": кого зі священників УПЦ МП підозрюють у злочинах проти державності України", в якій подається неправдива, провокаційна інформація, стосовно Керуючого Олександрійською єпархією УПЦ і поширюється в мережі інтернет. Юридичний відділ Олександрійської єпархії повідомляє про підготовку відповідної позовної заяви проти авторів, бенефіціарів згаданого видання для захисту честі і гідності митрополита Боголєпа. Цинічне спотворення фактів, навмисне перекручування інформації, відвертий наклеп та приниження повинні отримати свою справедливу правову оцінку».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У матеріалі журналістів йдеться про обшуки у монастирях УПЦ мп, які у різних регіонах України проводила Служба безпеки. Серед відомих випадків викриття священників на незаконній діяльності працівниками спецлужб згадують, зокрема, і митрополита Кіровоградського та Новомиргородського (Петро Губеня) та митрополита Олександрійського та Світловодського (Валерій Гончаренко). У матеріалі йдеться, що їх звинувачують у проросійській діяльності, а саме у закликах до зміни території державного кордону України.

Зі статтею можна ознайомитися за посиланням.


Джерело: Олександрійська єпархія

"Слово і Діло"