У Кропивницькому реабілітаційному центрі обладнали інтерактивну кімнату для дітей з інвалідністю (фото)

Перегляди: 522

Вчора, 29 листопада, на базі Кропивницького центру реабілітації для дітей з інвалідністю відкрили нову інтерактивну кімнату, оснащену інтерактивними пісочницею та підлогою.

Це обладнання розроблене і виготовлене повністю українськими комп'ютерниками, психологами, реабілітологами та педагогами, а встановлювали його ІТ-фахівці із Миколаєва.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Реалізований соціальний проєкт Центру реабілітації став переможцем громадського бюджету (бюджету участі) міста Кропивницького у 2021 році і повністю профінансований за кошти з міського бюджету. Ціна - 285 тисяч гривень.

Інтерактивна пісочниця і підлога разом мають 170 різних завдань і вправ у ігровому форматі — варто тільки доторкнутися поверхні і всі зображення оживають, з'являються все нові і нові елементи, і це неабияк зацікавлює не лише дітей, а й дорослих.

"Інтеграція дітей з інвалідністю у сучасне суспільство відбувається в тому числі і за допомогою таких інтерактивних інструментів. Все нове і прогресивне, що є в нас в державі колектив намагається внести у роботу закладу. То ж як влада може не підтримувати такі ініціативи. Без перебільшення не всі реабілітаційні центри в Україні можуть похвалитися таким обладнанням", - зазначила директорка департаменту соціальної політики міської ради Юлія Вовк.


Джерело: Кропивницька міська рада