Як проходитиме на Кіровоградщині мандрівний кінофестиваль Docudays UA

Перегляди: 499

У рамках мандрівного фестивалю Docudays UA 2022 року кінопокази презентують у 21 населеному пункті Кіровоградщини.

«Наш акцент завжди був на територіальні громади та на закриті покази у навчальних закладах, — розповіла виконавча директорка громадської організації «Територія успіху» Інга Дуднік на прес-конференції у CBN сьогодні, 1 грудня. — У нинішніх умовах є необхідність змінити формат заходу. У рамках фестивалю будемо показувати фільми на базах альтернативної школи "Крок" у Кропивницькому, Донецького державного університету внутрішніх справ, а також у Новоукраїнській громаді. У рамках фестивалю охоплять 21 населений пункт області. У нас буде один відкритий показ - 19 грудня, тому слідкуйте за анонсами на сайті "Docudays UA Кіровоградщина" та на наших сторінках у соціальних мережах, де будуть графіки показів. У цьому році фестиваль складний, адже багато фільмів про війну. Покази фільмів буде супроводжувати психолог, який допоможе виходити з того стану, аби аудиторію перемкнути на мирний стан. Покази будуть до 20 грудня», - розповіла Інга Дуднік.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

За словами менеджерки з комунікацій ГО «Флора» Аліни Давидюк, у них кінопокази будуть відбуватися як онлайн, так і офлайн. Фільми показуватимуть два тижні, починаючи з 7 грудня. Детальніше про графік показів можна дізнатися на сторінках громадської організації у соцмережах.

До програми фестивалю увійшли фільми, які зняли українські режисери й режисерки після початку повномасштабного вторгнення.

Фото: Ігор Філіпенко, CBN