СБУ повідомила про підозру екс-очільнику Кіровоградської єпархії УПЦ мп (фото)

Перегляди: 1040

Служба безпеки зібрала докази вини Іоасафа, колишнього керівника Кіровоградської єпархії УПЦ мп, у підривній діяльності проти України.

Єпископ входив до найближчого оточення московського патріарха кирила, з яким координував поширення прокремлівських поглядів в регіоні. Для цього митрополит був на постійному зв’язку з очільником РПЦ і виконував його доручення щодо виправдовування російської агресії та захоплення частини території України, зокрема А Крим.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вказівки з москви надходили у вигляді письмових циркулярів, а також під час особистих зустрічей на території рф. У церквах громади людям роздавали ворожу пропагандистську літературу, яку друкували багатотисячними накладами у росії.

Під час обшуків на території єпархії правоохоронці виявили велику кількість ворожих друкованих матеріалів і документи із доказами листування з московськими «кураторами».

На підставі зібраних доказів, Іоасафу повідомили про підозру за ч. 1 ст. 161 (порушення рівноправності громадян залежно від їх расової, національної, регіональної належності, релігійних переконань, інвалідності та за іншими ознаками) Кримінального кодексу України.

Триває досудове розслідування для встановлення всіх обставин правопорушення.

Нагадаємо, раніше у відповідь на рапорт про погіршення стану здоров’я, митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа звільненили від керування Кіровоградською єпархією УПЦ мп.


Джерело: СБ України у Кіровоградській області у Facebook