Дефіцит в енергосистемі становить до 30%, споживачів закликають економити електроенергію

Перегляди: 629

Голова правління ПрАТ «Кіровоградобленерго» Володимир Чернявський під час брифінгу в Кіровоградській ОВА розповів про складнощі, які виникли у енергетичній системі країни внаслідок восьми російських ракетних обстрілів та нагадав про необхідність економного використання електроенергії у побуті.

Наразі дефіцит в енергетичній системі країни складає 25-30% від необхідного обсягу. Це наслідок пошкодження енергетичних обʼєктів, магістральних ліній електропередач, і того, що частина інфраструктури та потужностей знаходиться на окупованих територіях.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Фахівці працюють над відновленням енергетичної системи щоразу після її пошкодження, але весь процес займає багато часу і триватиме місяцями й довше.

Тож енергетики закликають не провокувати локальне пошкодження системи, яке виникає при одночасному надмірному навантаженні її побутовими приладами.

Володимир Чернявський зазначив: «Ситуація з електропостачанням вимагає відмови від низки звичних домашніх електроприладів великої потужності, особливо в ранковий і вечірній час піків.

Ми постійно спостерігаємо ситуацію, яка повторюється: все, що є в будинку, у квартирі, все вмикається у розетки, внаслідок чого відбувається локальне пошкодження енергетичної мережі, терміни відновлення яких з огляду на масштабність можуть бути різними».

Джерело: Володимир Чернявський під час брифінгу у Кіровоградській ОВА