У Голованівську вручили орден доньці загиблого військового

Перегляди: 788

У Голованівську на засіданні селищної ради вручили орден "За мужність" ІІІ ступеня доньці загиблого військового Миколи Канайкіна.

У 2014 році Микола Канайкін став до лав ЗСУ. Побратими називали Канайкіна "КОБЗАР" – такий позивний він отримав, бо любив творчість Тараса Шевченка, знав напам'ять багато віршів поета.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В одній з чергових атак російських окупантів на сході України Микола отримав контузію.

Після госпіталя Миколу Канайкіна відправили на реабілітацію і він повернувся на рідну Голованівщину. Тут він вів активну громадську діяльність.

У 2015-2016 роках він був радником голови Голованівської районної державної адміністрації з питань АТО.

З 2016 по 2018 рік – очолював Громадську організацію «Голованівська районна спілка ветеранів та учасників антитерористичної операції» і був головою Благодійної організації «Благодійний фонд «Тільки разом»».

Учасник АТО брав активну участь у громадсько-політичному житті району, відзначенні державних свят, календарних та знаменних дат, культурно – мистецьких заходах, які проводилися в районі.

З початком повномасштабного вторгнення росії Микола Канайкін знову став до лав Збройних Сил України.

Загинув на Луганщині 8 березня.

Старшого лейтенанта 57-ї окремої мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка Миколу Канайкіна посмертно нагородили орденом «За мужність» ІІІ ступеня. Відповідний Указ Президента України опубліковали 22 травня.


Джерела: Голованівська селищна рада

голова Голованівської селищної ради Сергій Цобенко