Компанія Point передала у 121 бригаду з Кіровоградщини дрон Mavic 3 Fly More Combo та зарядну станцію (фото)

Перегляди: 761

Компанія Point за три з половиною тижні зібрала 129 000 грн на придбання дрону Mavic 3 Fly More Combo з повною комплектацією та зарядної станції для захисників з 121 бригади з Кіровоградщини.

Ці кошти зібрані під час акції «Дрон під ялинку», яка розпочалась 18 листопада 2022 року в закладах «Ресторація Кропивницьких», «Шалений Патрік», Mamma mia та Pecorini.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Нашою метою спочатку було 85 000 грн, тільки на дрон. З одного боку, ми дуже хотіли зібрати якомога більше коштів, щоб захисникам надіслати не просто дрон, а й надати повну його комплектацію для більш ефективної й швидкої роботи. З іншого, ми розуміли, що зібрати такі кошти потрібно швидко й дуже хвилювались, що не встигнемо, — розповіла керівниця відділу маркетингу компанії Анастасія Гліжинська. — Тому вирішили, що першочергова мета — 85 000 грн за один місяць, тобто, до Святого Миколая хотіли вже передати кошти для купівлі. Але мотивували всіх зібрати якомога більше, і вже за два тижні акції підвищили мету до 115 000 грн».

[gallery type="rectangular" td_select_gallery_slide="slide" td_gallery_title_input="Фотогалерея" ids="145750,145749,145748,145747,145746,145745"]

Ці кошти були зібрані з різних типів заходів: «111 000 грн було зібрано закладами з продажу благодійних наліпок та стрічок. Їх вартість була всього 20 грн, тож кожен може порахувати, скільки наших гостей взяли участь в придбанні дрону. Лідером з продажів була пастерія Mamma mia, від цього закладу було перераховано в банку 47 100 грн.

Також у нас було декілька благодійних вечорів за участю творчих волонтерів, яких координував Євгеній Жердій. Це був благодійний вечір живої музики в "Шаленому Патріку", де було зібрано 5100 грн, та виступ творчих волонтерів біля "Ресторації Кропивницьких", під час якого було зібрано 3000 грн. Тоді ж "Ресторація Кропивницьких" пропонувала продегустувати та придбати благодійні наливки.

Від Ресторації Кропивницьких окремо було перераховано 4120 грн власних коштів як донат від співробітників закладу та 4290 грн з продажу благодійних боксів з наливками та вином, а в Mamma mia пройшов розіграш, який приніс нам 1000 грн в банку.

До акції ми підійшли комплексно, вирішили тестувати різні варіанти, адже не знали який захід принесе більше коштів.

15 листопада погодили усі нюанси та домовились з cпівзасновницею волонтерського простору Krop:Hub Катериною Колтуновою щодо відкриття банки, отримання офіційного запиту від 121 бригади та інших процесів, а в середу 16 листопада зібрали керуючих, зарядили одне одного та розпочали підготовку. На організацію акції було три дні. Треба було підготувати всю друковану продукцію, афіші, домовитись з партнерами та мотивувати співробітників закладів.

Ми дуже вдячні нашим співробітникам і нашим гостям! Адже спільними зусиллями за три з половиною тижні ми зібрали не 85 000 грн, а аж 129 000 грн і змогли придбати не тільки дрон, а й повну його комплектацію та додатково зарядну станцію. Також дуже вдячні Krop:Hub та благодійному фонду "Смайл", які займались закупівлею та логістикою обладнання».

Кожен день кошти, зібрані з акції перераховувались в спеціальну банку. А в закладах була дуже візуалізація: в кожному кафе стояли постери з банкою, яка наповнювалася щодня, як і благодійний рахунок, щоб наочно показувати гостям скільки вже зібрано.

Після цього кошти передали Krop:Hub та благодійному фонду «Смайл», і з того моменту пішов процес закупівлі й доставки дрону.

«Тут також не без пригод, але 5 січня 2023 року ми змогли передати дрон Mavic 3 Fly More Combo з повною комплектацією та додатковою зарядною станцією нашим захисникам! Ми дякуємо кожному за допомогу у цій важливій справі. З безмежною подякою до ЗСУ продовжуємо робити добро разом!» — сказала Анастасія Гліжинська.