СБУ та поліція провели в «Дніпро-Кіровоград» обшуки, водоканал прокоментував ситуацію

Перегляди: 7308

11 січня слідчі ГУНП у Кіровоградській області та СБУ провели обшуки в ОКВП «Дніпро-Кіровоград».

Учора зʼявилася інформація про обшуки на ОКВП «Дніпро-Кіровоград», які CBN підтвердили у пресслужбі СБУ: «Пройшли санкціоновані обшуки, тривають оперативно-слідчі дії».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

[gallery type="rectangular" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="145726,145733,145730"]

В ухвалі про дозвіл на обшук йдеться, що його дозволили у робочих кабінетах директора та головного бухгалтера ОКВП «Дніпро-Кіровоград» «з метою відшукання бухгалтерської та чорнової документації по придбанню ОКВП «Дніпро-Кіровоград» бувших у використанні транспортних засобів — екскаватора-навантажувача Catterpillar 428F2 та автомобіля марки IVECO, документів реальної оціночної вартості придбаних транспортних засобів, а також чорнових записів, на яких відобразились факти привласнення чи розтрати грошових коштів ОКВП «Дніпро-Кіровоград» в умовах воєнного стану».

Сергій Карелін, радник генерального директора ОКВП «Дніпро-Кіровоград» прокоментував CBN позицію підприємства щодо обшуків: «Прийшла делегація в складі поліцейських і в супроводі СБУ, яка принесла ухвалу, в якій зазначалося, що нібито в. о. директора "Дніпро-Кіровоград" привласнив кошти на закупівлі спецавтотранспорту. Відповідно до цієї ухвали, єдине, що вони мали право зробити, — це взяти документи, які стосуються цієї закупівлі. Але, як зʼясувалося, вони вимагали і практично силою намагалися забрати особисті речі, що не передбачає ні ухвала, ні законодавство України. Це телефон та подібне.

По суті справи: екскаватор Catterpillar поїхав на Смолінське ВКГ. Смолінське ВКГ — це підприємство, у якого в полях знаходиться 40 кілометрів водогону. На балансі його до цього було три екскаватори: один мертвий, тобто взагалі нездатний працювати, другий напівмертвий, він на ремонті вже тривалий час, і незрозуміло, чи його відремонтують, третій єдиний живий, але він використовується переважно як тягач, тобто рити на ньому проблематично.

[gallery type="rectangular" size="full" td_select_gallery_slide="slide" ids="145727,145736,145735,145734"]

Була потреба купити техніку, бо немає чим ремонтувати пориви, 40 кілометрів труби — це ліса й поля. Зробили дослідження, знайшли на ринку три чи чотири ціни. Далі знайшли найдешевший варіант, ще й домовились з розстроченням платежу на 12 місяців без відсотків. Після того, як хтось написав, що директор заробив гроші, провели аудит. Офіційний державний аудит, в якому жодних зауважень.

Моя особиста думка, не як посадової особи: директор підприємства просто когось не влаштовує. Претензія виникла у когось, хто вважає, що не має бути на посаді директор, який нікому нічого не платить — мова про "відкати" — і який іншим не дає так "заробляти"».

Фото: Смолінське ВКГ