СБУ затримала навідника ворожих ракет по Кропивницькому

Перегляди: 19561

21 січня оперативники СБУ затримали жителя Кропивницького, який підозрюється у допомозі по підготовці ракетного удару. Навіднику оголосили про підозру та обрали запобіжний захід - тримання під вартою.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сьогодні, 23 січня, слідчий суддя Ленінського районного суду розглянув клопотання про обрання запобіжного заходу у вигляді тримання під вартою відносно громадянина, якого підозрюють у вчиненні злочину, передбаченого частиною 2 статті 111 Кримінального Кодексу України (державна зрада, тобто діяння, умисно вчиненому громадянином України на шкоду суверенітетові, територіальній цілісності та недоторканості, обороноздатності, державній, економічній та інформаційній безпеці України, а саме наданні іноземній державі, іноземній організації або їх представникам допомоги в проведенні підривної діяльності проти України, вчиненому в умовах воєнного стану).

За версією слідства, підозрюваний отримував повідомлення на свій номер у месенджері Telegram від абонента з російським номером, з вказівкою про передачу координат будівель СБУ, поліції, військкоматів, стратегічно важливих мостів (авто, залізничних) та військової частини, в якій базується 3 полк спецпризначення.

З 25 листопада 2022 року підозрюваний надсилав у месенджері Telegram абоненту з російським номером координати будівель, в яких розташовані правоохоронні органи, а також дані про державні установи, мости, електричні підстанції Кропивницького.

21 січня 2023-го підозрюваний встановив GPS-трекер на електричну підстанцію «Кіровоградська», яка розташована у Кропивницькому, після чого його затримали співробітники СБУ.

Дослідивши всі матеріали, суд застосував запобіжний захід у вигляді тримання підозрюваного під вартою 60 днів.

Відповідно до частини першої статті 62 Конституції України, особа вважається невинуватою у вчиненні злочину і не може бути піддана кримінальному покаранню, доки її вину не буде доведено в законному порядку і встановлено обвинувальним вироком суду.


Джерело: пресслужба СБ України у Кіровоградській області, пресслужба Ленінського районного суду м.Кіровограда