У Кропивницькому інженери модернізували дрон для ЗСУ

Перегляди: 1693

Фахівці однієї з кафедр Центральноукраїнського національного технічного університету та студенти закладу обладнали дрон новим механізмом скидання боєприпасів ВОГ, що дозволяє скидати відразу чотири заряди.

До кафедри звернувся один зі студентів старших курсів, який є військовослужбовцем ЗСУ, із проханням допомогти облаштувати коптер новим механізмом скидання боєприпасів, розповів завкафедрою машинобудування, мехатроніки і робототехніки ЦНТУ, доцент Андрій Гречка.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Виконуючи замовлення військових, фахівці провели всі потрібні технічні розрахунки та розробили компактну 3D модель чотирьохзарядного механізму скидання та новий корпус пристрою. Олекандр Кузін надав електронну частину. «Механізм скидання на два заряди спільно з колегами розробляв наш випускник Олександр Кузьмін, він тривалий час допомагає армії як волонтер», - додав Андрій Гречка.

Новий механізм скидання успішно пройшов випробування механізму скидання на кафедрі машинобудування, мехатроніки і робототехніки ЦНТУ, після імітованого сигналу захвати відкривалися у правильній послідовності, коптер утримав баланс у повітрі.

Модернізований коптер вже повернули представникам підрозділу, вчора 31 січня.


Джерело: сайт ЦНТУ