У Греко-Католицькій Церкві Кропивницького відкрили «Пункт незламності» (фото)

Перегляди: 551

Сьогодні, 6 лютого, у Храмі Різдва Святого Івана Хрестителя УГКЦ відкрили «Пункт незламності».

«Пункт відкили за кошти німецького екзерхату нашої Греко-Католицької церкви у Німеччині та Скандинавії. Її очолює владика Богдан Дзюрах, він уродженець України. Довгий час він жив тут, але тепер він єпарх у Німеччині. ось вони організували збірки і таким чином підтримують нас. Цей пункт став дванадцятим в Україні. На сьогодні планується відкиття ще дванадцяти. Ми надалі плануємо залучати ще кошти благодійників», - розповів патріарший економ Української Греко-Католицької Церкви отець Любомир Яворський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначив о.Любомир Яворський, вартість одного пункту - близько 25 тис. євро. Приміщення обладнали генератором, модемом Starlink, системою опалення та підзарядки.

«Цей «Пункт незламності» - це наша відповідь на ситуацію, що сталася у нас в країні внаслідок російського вторгнення.Зокрема це наш жест милосердя, протягнути руку до людей, які є вимушеними переселенцями. Немало з них приходили до нас за допомогою. Тому ми організували такий пункт, де можна погрітися, порозмовляти між собою, випити чаю, зарядити пристрої. Але цей пункт не лише для переселенців. Він для всіх, хто матиме потребу у ньому», - зазначив священник УГКЦ у Кропивницькому Іван Третях.


Фото: Олена Павлюк, CBN