«Чорний археолог» з Кіровоградщини продав прикраси ІІІ століття через Інтернет

Перегляди: 5373

За даними слідства, правопорушник відкопав срібний пояс на території Хмельницької області. Згідно з висновками спеціалістів Національного музею України, йдеться про знахідку, що датується серединою ІІІ століття, пов’язану з військовою культурою давніх германців у період, коли вони мігрували через територію сучасної України з Північної Європи до Чорного моря.

Також під час обшуків вдома у викритих осіб на території Хмельницької та Кіровоградської областей, окрім поясу готів ІІІ ст., поліцейські вилучили 787 монет, наконечники від стріл, фрагменти стародавніх прикрас на 450 предметів.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Надалі фігурант виставив археологічну знахідку на Інтернет-форумі, де один із учасників обговорення викупив артефакти. Як наслідок, учасники оборудки здійснили незаконне привласнення знайденого скарбу, який має особливу історичну, наукову, художню чи культурну цінність, що передбачає відповідальність за ст. 193 та 198 Кримінального кодексу України.

Археологічні предмети передадуть на експертизу. Після її проведення знайдені старожитності можуть бути передані на зберігання до музейних фондів.


Джерело: сайт головного управління Національної поліції в Кіровоградській області