На Кіровоградщині відремонтують дорогу за 81 млн грн

Перегляди: 8498

Служба автомобільних доріг Кіровоградської області оголосила тендер на 81 млн 150 тис. грн на ремонт дороги державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка (через м. Вінницю).

Згідно з переліком автомобільних доріг, опублікованим Кабміном у листопаді 2021 року, автодороги М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка (через м. Вінницю) не існує. Її у квітні 2021 року об'єднали з шляхом М-04 Знам'янка -Луганськ-Ізварине у єдину міжнародну дорогу М-30 Стрий-Умань-Дніпро-Ізварине (через мм. Вінницю, Кропивницький). Відповідну постанову уряд ухвалив на засіданні 28 квітня 2021 року (постанова КМУ від 28.04.2021 №416).

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Як зазначили у Службі автомобільних доріг Кіровоградської області на запит CBN, на їх замовлення у 2020 році розробили проєктно-кошторисну документацію на реконструкцію дороги у селищі Знам'янка Друга. Об'єкт ремонту мав назву «Реконструкція шляхопроводу на км 759+149 автомобільної дороги загального користування державного значення М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам'янка (через м. Вінницю). Фінансування постановами Кабміну виділялося на дорогу саме з такою назвою, тому до введення її в експлуатацію назва у робочій документації залишатиметься незмінною.

Наразі аукціон вже закінчився, переможцем стало Товариство з обмеженою відповідальністю «Мостобудівельний загін №112». Відремонтувати дорогу підприємство має до 21 жовтня цього року.


Джерела: тендер на порталі електронних закупівель «Prozorro»

Постанова Кабміну «Про затвердження переліку автомобільних доріг загального користування державного значення» №1242 від 17 листопада 

Відповідь Служби автомобільних доріг Кіровоградської області на інформаційний запит CBN