На Кіровоградщині збільшується захворюваність на коронавірус

Перегляди: 854

Протягом минулого тижня захворюваність на коронавірус збільшилася на 20%, ніж за попередній.

«У Кіровоградській області епідеміологічна ситуація з коронавірусом напружена. Ми протягом трьох тижнів реєструємо 20%, а за минулий тиждень 22% підйому захворюваності», - зазначила головна санітарна лікарка області Надія Оперчук.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі в області фіксують випадки "класичного" штаму "Омікрону". Але 24 січня 2023 року у Сумській області зафіксували перший випадок захворювання на новий підштам "Омікрона" - "Кракен".

«Міністерство охорони здоров'я заявило про реєстрацію нового підштаму у шести областях України. У Кіровоградській області ми його ще не зафіксували, але 100 зразків біологічних матеріалів від хворих на коронавірус минулого четверга ми відправили до Національної лабораторії для його визначення. Очікуємо результати, про які обов'язково повідомимо», - зазначила Надія Оперчук.

Як повідомила чиновниця, за прогнозами Всесвітньої організації охорони здоров'я, саме цей новий підштам може спричинити нову, шосту хвилю Covid-19. "Кракен" швидше передається, але протікає легше. У людей, які не мають щеплення, або мають слабкий імунітет внаслідок хвороб, він може спровокувати ускладнення та навіть летальні випадки.


Джерело: прес-конференція головної санітарної лікарки Кіровоградської області Надії Оперчук