Інженер «Газмереж» прокоментував вибух у багатоповерхівці у Кропивницькому

Перегляди: 11686

Головний інженер Кропивницької філії «Газмереж» Володимир Шаповал розповів про ліквідацію наслідків вибуху, а також про його ймовірні причини.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«При отриманні виклику аварійна бригада оперативно виїхала на місце події, спеціалісти відразу відімкнули мережі та піднялися у квартири для обстеження і оформлення відповідних актів. При обстеженні квартири виявили, що споживач вів асоціальний спосіб життя, самовільно від'єднав газову плиту від мережі, що, ймовірно, спровокувало цей вибух», – прокоментував Володимир Шаповал.

Він зазначив, що відповідальність «Газмереж» закінчується до будинку, все, що знаходиться у квартирі, враховуючи газові прилади, є відповідальністю користувачів. Прокуратура та правоохоронці наразі працюють над оцінкою дій хазяїна квартири, які, ймовірно, призвели до вибуху.

«Наші фахівці відключили від газу один під'їзд, чотири стояки. Відновлюватимемо газопостачання разом зі спеціалістами житлово-експлуатаційної контори після надання актів перевірки димових вентиляційних каналів. Потім наші спеціалісти перевірять кожну квартиру на відсутність порушень державних будівельних норм. При відсутності порушень випробують стояки на герметичність і тільки після цього пустять газ», - зазначив інженер «Газмереж»

Також він повідомив, що загалом від газопостачання відключили 36 споживачів.

«Газові мережі візуально пошкоджень не мають. Але більш детально їх обстежать при випробовуванні на герметичність та перевірки квартир. Терміни відновлення залежать від самих споживачів, тобто допуску у приміщення, а також з врахуванням відсутності порушень правил безпеки систем газопостачання і при наданні актів на обстеження димових вентиляційних каналів», - підсумував Володимир Шаповал.


Джерело: Головний інженер Кропивницької філії «Газмереж» Володимир Шаповал у коментарі CBN