СБУ викрила благодійний фонд, який переправляв «ухилянтів» за кордон

Перегляди: 887

Служба безпеки України в Кіровоградській області заблокувала масштабний канал нелегального переправлення за кордон громадян України призовного віку.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Посадові особи одного з благодійних фондів України розробили і використовували механізм нелегального переправлення військовозобов’язаних громадян України до країн Західної Європи шляхом внесення недостовірних відомостей до офіційних документів електронної системи «Шлях». Зокрема, діяли на Кіровоградщині.

«У Кіровоградській області нейтралізовано злочинну діяльність представників одного з місцевих благодійних фондів. Вони пропонували військовозобов’язаним виїхати в ЄС «під маскою» водіїв гуманітарних перевезень», - повідомляється на сайті СБУ.

Вони пропонували військовозобов’язаним виїхати в ЄС «під маскою» водіїв гуманітарних перевезень. Вказану послугу вони оцінювали у 4 500 доларів за пакет документів. Оперативники СБУ затримали «на гарячому» організатора злочинної схеми - мешканця Києва.

Зловмиснику повідомили про підозру за ч. 3 ст. 332 КК України та найближчим часом оберуть запобіжний захід. Проводяться заходи по викриттю інших співучасників, причетних до налагодження каналу нелегальної міграції осіб призовного віку за кордон.


Джерело: сайт СБУ,  Управління СБ України в Кіровоградській області у Telegram