У Кропивницькому влаштували звану вечерю зі старовинними десертами (фото)

Перегляди: 1787

У Кропивницькому Етнолабораторія «Баба Єлька» влаштувала звану вечерю, під час якої провели лекцію про українські десерти, які готували на Кіровоградщині сотню років тому.

«Сьогоднішня лекція присвячена десертам, які їли українці сотню року тому, під назвою «Ба, хочу доброго», у рамках серії зустрічей, присвячених дослідженню традиційної гастрокультури Кропивниччини, Кіровоградщини. Ми говоримо з різними людьми, які до нас приходять, про те, що може бути кулінарним бендом нашої області. Сьогодні ми фокусуємося саме на солодких стравах. Це важливо у межах всієї країни, зараз у тилу ми продовжуємо робити також і те, що робили до війни, і робитимемо після перемоги - працювати над тим, щоб посилити нашу національну ідентичність», - розповіла у коментарі CBN Інна Тільнова, співзасновниця Етнолабораторії «Баба Єлька».

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Під час лекції відвідувачі слухали про солодощі, якими смакували раніше українці – «молошне», кисіль, вертута, «холодні вишні», молозиво, ряжанку та інші знайомі й незнайомі страви.

Меню кнайпи «Бамбетель» створили за книжкою «Смачна Кропивниччина» - збіркою рецептів страв, записаних у етноекспедиціях Кіровоградщиною.

Захід відвідали як жителі Кропивницького, так і інших областей, які опинилися на Кіровоградщині через російський напад.

Фото: Мирослава Липа, CBN.