Аварії, борги та нові водогони: про що розповів у своєму звіті керівник водоканалу?

Перегляди: 1129

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» опублікувало звіт виконувача обов'язки генерального директора Олександра Пісного, який мали оприлюднити на сесії Кіровоградської обласної ради.

«Минула зима була для нас надзвичайно складною. З кінця листопада по середину січня водогін зупинявся 5 разів. Три зупинки сталися внаслідок проблем в енергосистемі України від масованого ракетного обстрілу агресора, дві зупинки - через аварії, які сталися внаслідок нестабільного енергопостачання. Після кожної зупинки в тій чи іншій мірі спустошувалися мережі водопостачання, а це 1929 км. З них 59 відсотків (1136,5 км.) перебувають в аварійному стані, бо відслужили замість 20 років півстоліття», - йдеться зокрема у звіті. Олександр пісний зазначає, що тільки в Кропивницькому внаслідок гідроударів траплялося по 60 відкритих витоків на добу.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Посадовець зауважує, що підприємство лише в 2022 році недоотримало кошти в сумі 239 млн. грн. У той же час і борг населення за послуги підприємства зріс на 37, 5 млн. грн і тепер становить 139 млн. Проте вдалося зменшити свою збитковість на понад 10 мільйонів гривень за рік.

Підприємство отримало допомогу від благодійних організацій «Червоного

Хреста» та благодійного дитячого фонду при ООН «Юнісеф» на загальну суму 82 946 837 грн.

Окрім того, розпочало прокладання водогону на селище Нове та забезпечили водою селище Сонячне, населення якого раніше тижнями лишалося без води.

Ознайомитися зі звітом повністю можна за посиланням.


Джерело: фейсбук-сторінка ОКВП «Дніпро-Кіровоград»