Два ретро-локомотиви відновлюють для Гайворонської вузькоколійки (фото)

Перегляди: 719

У Гайвороні планують поставити на колії два локомотиви — 1972 та 1938 років.

Локомотив 1938 року побудови — К159-495 наразі проходить ремонт у локомотивному депо Сновськ на Чернігівщині. Паровоз 18 років стояв на постаменті у локомотивному депо Чернівців, 7 лютого 2023 року його демонтували для подальшого ремонту та введення в експлуатацію.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Вузькоколійний тепловоз серії ТУ4 №2809, створений у 1972 році, відновлюватимуть у Гайворонському локомотивному депо. Локомотив тривалий час працював на одному з промислових підприємств Гайворонської вузькоколійної системи, з 1990-х років виконував роль маневрового тепловоза при місцевому вагонному депо. Після 20-річного застою, протягом якого з локомотиву вандали зняли цінні запчастини, металеві елементи, після обвалу на нього даху — локомотив укомплектують і приведуть до належного культурно-естетичного стану.

«В перспективі локомотив повернеться в експлуатацію», - пише керівник напрямку вузькоколійних залізниць та ретро-техніки Укрзалізниці Олег Заблудовський у дописі на Facebook.

Локомотиви готують до Всеукраїнського туристичного фестивалю залізничної ретро-техніки «Гай гуде», ініційованого Гайворонською міською радою. Подія проходитиме в кінці травня 2023 року


Джерело: Олег Заблудовський у фейсбук-групі «Гайворонська вузькоколійка».