Адреси храмів ПЦУ у Кропивницькому, до яких віряни зможуть завітати на Великдень

Перегляди: 4092

Цьогоріч православні віряни святкуватимуть Великдень 16 квітня. Наразі у Кропивницькому функціонують п'ять храмів Православної церкви України:

- Храм Рівноапостольного князя Володимира – вул. Арсенія Тарковського, 73/5 (біля міськгазу);

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

- Храм Святого апостола Андрія Первозваного – с.Гірниче, вул. 5-та Лінія, 25;

- Парафія Рівноапостольної княгині Ольги – вул. Руслана Слободянюка, 205.

- Парафія Первоверховних апостолів Петра і Павла – вул. Євгена Маланюка, 11а (біля центру зайнятості);

- Парафія Святої Трійці – проспект Університетський, 2/5 (у приміщенні кропивницької обласної лікарні);

Як повідомив архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк журналістам CBN, богослужіння проводитимуться у храмах протягом комендантської години. Охочим бути на богослужінні потрібно буде зібратися у храмі до початку комендантської години, після чого вони знаходитимуться у церкві до 4 години ранку. Охочі освятити великодні кошики можуть приходити з 4-ї години ранку, до того часу поки триватиме процес освячення.

«Ми хочемо, щоб віряни були обачнішими. Якщо почнеться повітряна тривога, треба буде знадити укриття, щоб не наражати своє життя на небезпеку. Також не треба забувати про коронавірус, який все ще між нами шириться. Якщо людина відчуває себе недужою, то краще хай вона буде вдома, щоб не наражати ближніх на небезпеку, якщо хоче забезпечити своє здоров'я — краще використати маску. Людина має бути відповідальна за себе і за ближніх своїх, щоб це свято пішло в радість і користь», - розповів архієпископ.

«Ми раді кожному хто приходить у храм і готові з ними помолитися, розділити радощі, біду. Наші Великодні святкування — затьмарені війною. Радіти треба тихо, без гучних гулянь, веселощів, бо ми маємо розуміти, що в цей час, поки ми святкуємо, наші брати, сестри, батьки — на передовій, під загрозою смерті стримують цю навалу», - узагальнив Марк.


Джерело: архієпископ Кропивницький і Голованівський Марк у коментарі CBN