«Рівень води піднявся на метр»: міський голова Світловодська розповів про підтоплення частини громади

Перегляди: 2328

Вчора, 15 квітня, у Світловодській громаді внаслідок паводку піднялася вода та підтопила окремі мікрорайони.

«Ситуація у порівнянні з попередньою добою покращується. Рівень води поступово падає. Якщо говорити про нижній і верхній б'єф, то Світловодськ знаходиться більшою мірою на верхньому б'єфі від ГЕС. Він тримається на рівні, пропускають воду через три шандори. Нижній б'єф - це інша частина нашої громади. Це Власівка, плавні, частково "Дніпро-2", територія лісгоспу – там підтоплення є. Там кілька приватних господарств, територія садового товариства "Аврора" – є підтоплення городів та садиб, але не критичне. Звернень від громадян не було. Ми працюємо над ситуацією, наші фахівці контролюють рівень води на водосховищі і поступово спускають воду», – розповів голова Світловодської громади Андрій Маліцький.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Андрій Маліцький зауважив, що зі слів мешканців, востаннє такий паводок був у 70-х роках минулого століття. Також посадовець зазначив, що громада критичних матеріальних збитків не має.

«Рівень води сьогодні на 13 сантиметрів нижче, ніж був вчора. Загалом вода піднялася на 1 метр. За добу вона опускається у середньому на 13-15 сантиметрів. Якщо не буде дощів, то за 4-5 днів вода зійде», – додав чиновник.

 


Джерело: коментар голови Світловодської громади Андрія Маліцького CBN

Фото: скріншоти з відеозвернення Андрія Маліцького