У Кропивницькій міськраді розглянули петицію щодо заборони діяльності УПЦ (мп)

Перегляди: 1162

Сьогодні, 27 квітня, у Кропивницькій міськраді засідання постійної комісії з земельних відносин та комунальної власності розпочали з розгляду електронної петиції, яку подали 17 квітня щодо заборони діяльності на території Кіровоградщини та Кропивницького Української православної церкви московського патріархату.

«Стосовно заборони діяльності УПЦ (мп) в окремо взятих громадах роз’яснення надав Голова Державної служби України з етнополітики та свободи совісті Віктор Єленський. За його словами, такі дії не належать до повноважень органів місцевого самоврядування. Законодавство передбачає два шляхи припинення діяльності релігійної громади: у судовому порядку або за рішенням самої громади за результатами загальних зборів. Нині на розгляд Верховної Ради планується винесення законопроєктів щодо заборони діяльності УПЦ», - йдеться у повідомленні міської ради.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У підсумку комісія доручила розробити проєкт сесійного рішення зі зверненням до Верховної Ради України щодо прийняття даних законодавчих ініціатив.

Раніше, 12 травня 2022 року, Кропивницька міська рада ухвалила рішення звернутися до митрополита Кіровоградського і Новомиргородського Іоасафа, священнослужителів і релігійних громад УПЦ (мп) з тим, аби вони розірвали зв’язки з російською православною церквою, а 15 грудня депутати звернулися до Президента України і Верховної Ради щодо прийняття та підписання закону про заборону діяльності УПЦ, яка перебуває в єдності з РПЦ і є її складовою частиною.


Джерело: Кропивницька міська рада у Facebook