У Кропивницькому презентували виставку художниці з Харкова «Вася з ХТЗ» (фоторепортаж)

Перегляди: 944

Сьогодні, 1 травня, у відділі мистецтв Обласної універсальної наукової бібліотеки імені Дмитра Чижевського у Кропивницькому презентували виставку художниці з Харкова Ганни Баранової «Вася з ХТЗ».

Художниця виконувала роботи у техніці ліногравюри, тобто вирізала малюнок на твердій основі, потім зафарбовувала та друкувала на папері. Головний образ виставки - хамелеон, який разом з родиною Ганни виїхав на початку повномасштабного вторгнення рф до Кропивницького.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У мене живе хамелеон, і його звати Вася. Ми самі із Харкова, і жили в районі на ХТЗ. Це унікальний бандитський район. І коли у Васі почав його шолом рости трохи вбік, стало зрозуміло, що він бандюк. Тоді він у нас став Вася з ХТЗ. Це моя перша виставка у Кропивницькому. Після цього ще плануємо в бібліотеці зробити захід для дітей, аби вони теж помалювали Васю на чорному папері. Картини виконала у графічному стилі, малювала лінером (ручка з пігментними чорнилами на водній основі) на чорному папері, та ліногравюрою. Малювала недовго, а довше думала над малюнком. Малюю, коли знаю все до кожного штриха», – розповіла у коментарі CBN художниця.

На виставці представили 20 робіт художниці. Виставка буде тривати пару тижнів.

Також Ганна під час благодійного аукціону в соцмережах збирала кошти на допомогу онкохворій подрузі, лотом були саме картини із зображенням хамелеона. Окрім того художниця займається волонтерською діяльністю та допомагає військовим.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN.