Екскерівника Кіровоградської єпархії упц мп та її секретаря визнали винними у розпалюванні релігійної ворожнечі

Перегляди: 3743

Сьогодні, 11 травня, Ленінський районний суд визнав екскерівника Кіровоградської єпархії - колишнього митрополита Кіровоградського та Новомиргородського Іоасафа (Петра Губеня) та секретаря епархії Романа Кондратюка винними у розпалюванні релігійної ворожнечі.

Петру Губеню призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади, а саме із забороною обіймати керівні посади у релігійних організаціях України строком на один рік. Відповідно до статті 75, Петра Губеня звільнили від відбування основного покарання з випробувальним терміном два роки, поклавши на засудженого обов'язки відповідно до ч.1 статті 76 ККУ. Контроль за поведінкою Іоасафа поклали на уповноважений орган.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Романа Кондратюка також визнали винним та призначили покарання у вигляді трьох років позбавлення волі з позбавленням права обіймати певні посади (керівні посади у релігійних організаціях) строком на один рік. Відповідно до статті 75 звільнили від покарання з випробуванням на два роки.


Джерело: пресслужба Ленінського районного суду міста Кіровограда