У Кропивницькому представили роботи скульптора, який продовжував творити в окупації (фоторепортаж)

Перегляди: 722

В Обласній універсальній бібліотеці імені Чижевського відкрили виставку Олексія Леонова «Світочі людства», присвячену Василеві Сухомлинському.

На виставці представили скульптури видатних філософів, митців, що сприяли розвитку цивілізації. Одну з виставлених скульптур — Афіну, Олексій Леонов придумав, перебуваючи в тоді ще окупованому Гостомелі.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Наразі роботи Олексія Леонова одночасно виставляються у 6 містах України, зокрема у Львові, Вінниці та інших. Крім цього одна з його виставок подорожує Європою, раніше вона була у Чехії, Польщі, Литві, зараз же роботи виставляються в Латвії.

«Сухомлинський - великий класик світової педагогіки. Ідеєю Сухомлинського є духовне виховання — виховати те таємне, що є у кожній особистості, її дусі, свідомості. Кіровоградщина є Батьківщиною цього великого педагога тому ми вперше привезли його скульптуру сюди. Вклад Сухомлинського ще не оцінений світом», - прокоментував CBN керівник всеукраїнської культурно-освітньої асоціації гуманної педагогіки Станіслав Крук.

[caption id="attachment_156604" align="alignnone" width="640"] Станіслав Крук, фото Ігоря Філіпенка, CBN[/caption]

Виставлені скульптури виготовлені із шамоту (вогнетривка випалена глина) та бронзи.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN