Жителя Кіровоградщини підозрюють у держзраді: воював у складі «вагнера» (доповнено)

Перегляди: 3653

Кіровоградська обласна прокуратура повідомила про підозру мешканцю Кіровоградщини за участь у терористичній організації та державну зраду.

За даними слідства 36-річний житель Олександрії добровільно перейшов на бік ворога з початку з початку збройної агресії рф.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Чоловік долучився до незаконного збройного формування «Батальйон Восток», покликаного чинити збройний опір підрозділам ЗСУ та іншим військовим формуванням України. Зрадник пройшов повний курс військової та тактичної підготовки, і добровільно склав присягу на вірність так званої «ДНР».

У складі підрозділу чинив збройне протистояння українським військовим на окупованих територіях та виконував накази свого безпосереднього командира за що отримував грошову винагороду.

Доповнено: після початку широкомасштабного вторгнення рф на територію України, бойовик вступив до «317 батальйону приватної військової компанії вагнера».

Встановлено, що бойовик у складі батальйону «вагнера» брав участь у бойових діях на території міста Попасна Луганської області, здійснював заходи з охорони місць перебування полонених військовослужбовців ЗСУ.

[caption id="attachment_156674" align="alignnone" width="640"] фото: Управління СБ України в Кіровоградській області у Telegram[/caption]


Джерело: Кіровоградська обласна прокуратура у Telegram, Управління СБ України в Кіровоградській області у Telegram