Підприємству «Кіровоградобленерго» тимчасово заблокували рахунки

Перегляди: 1999

Через рішення Ради національної безпеки і оборони України підприємству «Кіровоградобленерго» заблокували рахунки.

«Ця ситуація, яка сталася, ніяк не вплине на абонентів. Працівники отримують заробітну плату, і завжди будуть отримувати. Це норма життя. Є тимчасові труднощі із блокуванням рахунків, але ми не маємо сумнівів, що цю проблему вирішать», - прокоментував голова правління ПрАТ "Кіровоградобленерго" Володимир Чернявський.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

В пресслужбі Кіровоградської ОВА нам повідомили, що деталі розкажуть під час спільної пресконференції в ОВА.

Як повідомлялося раніше, Володимир Зеленський своїм указом від 12 травня ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони, яким значно розширив перелік осіб, на яких Україною накладені санкції.

Семеро з понад 170-и осіб, якими цього разу поповнився санкційний список України - громадяни країн ЄС. П'ятеро з них - акціонери компанії «ВС Энерджі Інтернейшнл Україна». Це двоє жителів Берліна - Марина Ярославська і Олег Сізерман, а також громадяни Латвії Валдіс Дамбінс, Вігантс Валтс і Альтбергс Артурс. До групи «ВС Енерджі» входять п'ять енергорозподільних компаній: «Житомиробленерго», «Херсонобленерго», «Кіровоградобленерго, «Чернівціобленерго» і «Рівнеобленерго».

У рішенні РНБО немає пояснення, чому саме власники цих обленерго опинилися у санкційному списку. Однак, вочевидь, це пов'язано з заявленими раніше діями Служби безпеки України і Державного бюро розслідувань з метою «мінімізувати вплив РФ на енергосистему» країни.