У Кропивницькому жителі багатоповерхівок вийшли на протест проти забудови

Перегляди: 5054

Сьогодні, 26 травня, жителі будинків №11, 12 та 13 по вулиці Євгена Тельнова зібралися на протест проти забудови, на яку, за словами людей, вони дозволу не давали.

Земельну ділянку перед житловим будинком №12 вже кілька років орендує фірма «Соінс-250». Нещодавно вони вирішили побудувати на території кілька мафів. День тому ділянку огородили парканом і розпочали будівництво. Жителі будинків, що знаходяться поруч, обурені – з ними ніхто будівництво не узгоджував.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«Коли це будівництво починалося, то у 12-го будинку вони ніби брали згоду. Ні в 11, ні у 13 вони дозволу не брали, хоча ми дотичні до цього. Більше того, з 12 будинку підписала якась купка людей, більшість говорить, що вони нічого не знають. Папірця, який нібито підписували люди, нам не показують. Вони тут ще й трансформаторну будку хочуть поставити. А це ж шум», - говорить жителька будинку №11 Ганна Скляніченко.

Жителька будинку №12 Юлія Кушинова зазначає, що вона не підписувала ніяких дозволів та навіть не знає, хто їх підписав.

«Вони спілкувалися з тими, хто зараз не вийшов. Я працювала, а збори були тоді,коли я була на роботі. Ще давно, два роки тому, вони якийсь ремонт у під'їзді робили. Пообіцяли багато, зробили менше. Але я була поставлена перед фактом. Я не підписувала, не давала згоду. Багато моїх знайомих також не підписували. Я не можу добитися, щоб дізнатися, хто підписав», – сказала Юлія Кушинова.

На зустріч з невдоволеними людьми прийшов депутат міської ради Олександр Чибітько, який назвав себе посередником між забудовником та жителями. З собою він приніс документи: план будівництва, дозвіл та меморандум порозуміння між жителями будинку №12 та забудовником, який датований квітня 2021 року.

[caption id="attachment_157017" align="alignnone" width="640"] Фото Олени Павлюк, CBN[/caption]

«Є договір оренди землі на 49 років під будівництво. Два роки тому, коли уже вирішили будувати, ми збирали мешканців будинку №12 і підписали з ними меморандум про те, що певні обіцянки фірма виконає, а мешканці у свою чергу не будуть проти будівництва. Всі були згодні, а коли вже почали будувати, то хтось вже проти. Нам би не видали з Києва ліцензію на будівництво,я кби тут ще проходили якісь комунікації», – розповів Олександр Чибітько.


Фото Ігоря Філіпенка, CBN