У Кропивницькому з храму, який передали ПЦУ, намагалися зрізати дзвони (фото)

Перегляди: 2846

Сьогодні, 29 травня, у Кропивницькому невідомі намагалися зрізати дзвони з Храму Успіння Пресвятої Богородиці, який нещодавно передали в оренду ПЦУ.

Як повідомляло CBN, 26 травня храм, у якому проводили богослужіння УПЦ МП, передали в оренду ПЦУ. Раніше сесія міськради прийняла комплекс будівель на вулиці Авіаційній 63а до комунальної власності Кропивницької територіальної громади.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У п'ятницю, проводячи опис майна, що знаходиться на балансі храму, ми натрапили на опір незрозумілих людей, які перешкоджали нам робити опис даного майна. Тоді вони викликали свого адвоката, який їх консультував, він побачив, що всі наявні у нас документи в порядку», - прокоментувала CBN начальниця управління комунальної власності Алла Паламаренко.

«Невідомі, що знаходились на території храму, всіляко нам перешкоджали. До вечора вони не виходили з храму. Коли вони вийшли, ми домовились про те, що вони заберуть свої речі, а ми опломбуємо приміщення. У п'ятницю вони забрали частину своїх речей, про іншу ми домовились, що вони заберуть її у понеділок, - говорить Алла Паламаренко. - Сьогодні вони почали забирати свої речі на які ми не претендуємо. Тоді вони почали зрізати дзвони, я почула дзвін від «болгарки». Коли я запитала у них, чому вони це роблять вони відповіли, що дзвони їхні, що не є правдою, вони не мають права власності на них».

За фактом правопорушення викликали поліцію. Приїзд правоохоронців дозволив врегулювати конфлікт.

Фото Ігоря Філіпенка, CBN

[caption id="attachment_157202" align="alignnone" width="640"] начальниця управління комунальної власності Алла Паламаренко, фото: Ігор Філіпенко, CBN[/caption]