У Кропивницькому попрощалися із загиблими воїнами (фото)

Перегляди: 10212

Сьогодні, 16 червня, на Алеї почесних воїнських поховань Далекосхідного кладовища містяни провели в останню путь молодшого сержанта Ігоря Замоцького, старшого солдата Дениса Катаєва та солдата Андрія Лапу.

26-річний Ігор Замоцький народився і виріс у Кропивницькому, закінчив школу №26 та Центральноукраїнський технічний університет. Із жовтня 2016 року служив у лавах військ спеціального призначення З початку повномасштабного вторгнення росії пішов на війну. У 2022 році удостоєний ордена «За мужність». Старший оператор групи спеціального призначення Ігор Замоцький загинув 8 червня у районі Благодатного Донецької області.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Цього ж дня на Донеччині обірвалося життя 29-річного протитанкіста Дениса Катаєва.Він отримав освіту будівельника, пройшов строкову службу. До лав ЗСУ приєднався у жовтні 2022 року.

Андрій Лапа народився у 1968 році в Кропивницькому, а потім родина переїхала до Новосибірська. Строкову службу проходив у рідному місті, в бригаді повітряно-десантних військ. Там і залишився працювати будівельником. Чоловік воював у складі мотопіхотної бригади імені кошового отамана Костя Гордієнка на посаді стрільця-гранатометника. Загинув 5 червня неподалік селища Хромового Бахмутського району.

Панахиду за загиблими відслужив архієпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк.

 


Джерело: Кропивницька міська рада у Facebook