У театрі імені Кропивницького протягом року поставили п'ять нових вистав

Перегляди: 1518

Цьогоріч у театрі імені Марка Кропивницького поставили п'ять нових вистав: «Ціна життя», «Бондарівна», «За щучим велінням», «Вільні метелики», «Ханума».

«Єдина вистава, яка ніде не ставилася – «Бондарівна». На наше 140-річчя було бажання режисера поставити щось з української класики. Тож ми отримали «Бондарівну» – виставу, яку ні разу не ставили за часів незалежної України у жодному театрі країни», - розповіла CBN керівниця літературно-драматургічної частини театру імені Марка Кропивницького Юлія Трофімова.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Крім того, за сезон у театрі поставили дві театралізовані концертні програми: «Україна понад усе» - театралізований вечір приурочений до роковин повномасштабного вторгнення та «Вихід на біс» - концертну програму, приурочену до Міжнародного дня театру та ювілею Театру корифеїв.

Також у театрі з 28 по 29 червня очікується прем'єра шостої нової вистави, яка має назву «Заборонений». У виставі оповідатиметься період життя Василя Стуса, коли він відбував свій другий термін у радянських таборах. Вистава має вікові обмеження - переглянути її зможуть лише повнолітні глядачі.


Джерело: керівниця літературно-драматургічної частини театру імені Марка Кропивницького Юлія Трофімова