ОКВП «Дніпро-Кіровоград» завершує аварійні ремонтні роботи

Перегляди: 3115

ОКВП «Дніпро-Кіровоград» замінило зламану засувку та запустило насосну станцію в Олександрії.

Про це повідомив директор ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Микола Романюк на брифінгу в Кіровоградській ОВА сьогодні, 15 серпня.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

«У понеділок з'ясувалося, що порив стався на засувці діаметром 80 см, яка була встановлена ще у 1973 році, коли будувався об'єкт. На сьогодні саму ділянку, де знаходиться засувка, демонтували і вставили сталеву засувку. Ми почали подавати воду вчора, але з'ясувалося, що не всі засувки тримають навантаження. На сьогодні ці роботи теж виконані і насосна станція Олександрії запущена у роботу», - розповів на брифінгу директор ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Микола Романюк.

За його словами, у Знам'янці вода з'явиться сьогодні.

«Під вечір, сподіваємося, буде вже і в Кропивницькому», - сказав Микола Романюк.

За інформацією головного інженера Кропивницького ВКГ Олександра Атрощенка, ремонтні бригади ОКВП «Дніпро-Кіровоград» працювали всю ніч. Станом на ранок 15 серпня насоси в Олександрії включені і наповнюють водогін в напрямку Знам’янки. За сприятливих обставин вода в мережах Кропивницького з'явиться у середу зранку, повідомляють на Facebook-сторінці Кропивницької міської ради.

Посадовець повідомив, що на 120 кілометрів водопроводу «Дніпро-Кіровоград» знаходиться понад 100 засувок, і їх заміна передбачає зупинку водопостачання. Треба замінити близько 10 засувок, щоб забезпечити швидке переключання води.

«Ковід, військовий стан та фінанси не дозволяли нам зробити ці планові зупинки. Раніше ми кожного вересня це робили, готувалися до цього», - зазначив директор.