У селищі Нове зібрали підписи проти з'єднання водомереж з кропивницькими

Перегляди: 3589

Жителі селища Нове направили колективне звернення щодо незгоди з приєднанням водомереж цього мікрорайону міста Кропивницький з мережами ОКВП "Дніпро-Кіровоград" до Кіровоградської обласної ради, міської ради та облдержадміністрації.

«Нас влаштовує наша вода, вона йде з Обознівки, "Дніпро-Кіровоград" ми не хочемо, ми писали петицію, зустрічалися з представником міської ради. Не знаємо ще, який буде підсумок. Але ми проти. Якість води нас не повністю влаштовувала, але подача майже безперебійна», - розповіла CBN жителька Нового, яка також підписала звернення.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

У пресслужбі Кіровоградської обласної ради підтвердили, що звернення отримали, його розглянуть на найближчому засіданні постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, використання природних ресурсів та агропромислового комплексу.

«Колективне звернення жителів (1238 підписантів) селища Нового щодо незгоди з приєднанням водомереж цього мікрорайону міста Кропивницький до ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Кіровоградська обласна рада отримала 14 серпня 2023 року. Зазначене звернення буде розглянуте на найближчому засіданні постійної комісії обласної ради з питань житлово-комунального господарства, використання природних ресурсів та агропромислового комплексу», - йдеться у коментарі пресслужби.

Як зазначили в облраді, на засідання комісії будуть запрошені представники Кіровоградської міськради, адже саме вона у 2016 році прийняла рішення про безоплатну передачу об’єктів водопостачання та водовідведення смт Нового із комунальної власності Кропивницького у спільну власність територіальних громад Кіровоградщини. Кіровоградська обласна рада дала згоду на таку передачу (рішення №172 від 18.11.2016р.) за умови, що міська влада побудує водогін, що з’єднає системи водопостачання Кропивницького та Нового, а також реконструює каналізаційні очисні споруди селища відповідно до українських стандартів.

Пресслужба Кропивницької міської ради також підтвердила, що подібне звернення отримали, на нього готують відповідь, яку оприлюднять наступного тижня.

Як повідомляло CBN, селище Нове і Кропивницький запланували з‘єднати новим водогоном зокрема і через те, що ресурси наявних свердловин вичерпуються і спричиняють перебої з водопостачанням у селищі Нове. Ексочільник ОКВП «Дніпро-Кіровоград» Олександр Пісний уточнював, що свердловини планують залишити як резервне джерело водопостачання.