У Кропивницькій міській раді обґрунтували будівництво водопроводу на селище Нове

Перегляди: 1423

Попри будівництво до селища Нове водопроводу підприємства "Дніпро-Кіровоград", свердловини, які забезпечують водою мікрорайон наразі, залишать як резервне джерело водопостачання.

Про це сьогодні, 23 серпня, на брифінгу повідомив заступник Кропивницького міського голови Олександр Вергун.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

"Жителі селища Нового отримують воду з Обознівського водозабору. Ще торік тут працювала одна свердловина, яка не забезпечувала повністю потреби новенців у воді, тож її подавали погодинно. Тоді відремонтували другу свердловину і сьогодні селище отримує воду цілодобово у штатному режимі. Але ці свердловини і водомережі, довжина яких складає 5,8 кілометра, збудовані понад пів століття тому, на них часто стаються пориви. Вони вже потребують капітального ремонту. Але щоб його зробити, потрібне резервне водопостачання. Саме тому ОКВП “Дніпро-Кіровоград” запропонувало збудувати водогін до станції другого підйому на селищі Новому, який забезпечить жителів резервним безперебійним водопостачанням", - розповів Олександр Вергун.

Новенці побоюються, що з будівництвом водогону “Дніпро-Кіровоград” свердловини від Обознівського водозабору закриють зовсім, тож зібрали понад тисячу підписів під зверненням до керівництва міста й області, щоб зберегти джерела води у селищі. Олександр Вергун запевнив, що Обознівський водопровід і свердловини ніхто не закриватиме. Окрім того, планується їх ремонт.

"Кілька вулиць селища Нового отримують воду з Лелеківського водозабору. Він має невеликий дебет води, але його разом із Обознівським водозабором збережемо для забезпечення резервного водопостачання не тільки жителів селища, а й Кропивницького", - зазначив Олександр Вергун.

ОКВП “Дніпро-Кіровоград” уже виготовило проєкт будівництва водогону, найближчим часом оголосить процедуру закупівлі будівельних робіт. У вересні будівництво планують розпочати. Будівельні матеріали для спорудження водогону до селища уже надало UNICEF, їх вартість складає близько 15 млн грн.

Нагадаємо, раніше ми писали, що розглядається ймовірність використання матеріалів, які виділили для будівництва водопроводу на селище Нове для проведення водопостачання на Завадівку.