У Кропивницькому обрали нового директора Театру корифеїв

Перегляди: 1329

Сьогодні, 14 вересня, у Кропивницькому обрали нового директора Театру корифеїв, ним став Сергій Корнієнко.

Сьогодні, 14 вересня, конкурсна комісія провела перше засідання, на якому допустила обох кандидатів - київського режисера Сергія Корнієнка та актора театру Олексія Дорошева - до участі у відборі. На другому засіданні комісія підтримала призначення Сергія Корнієнка на посаду директора Театру корифеїв.

Ви є у Telegram? Підпишіться на наш телеграм-канал, там ми часто повідомляємо те, про що на сайті не пишемо: https://t.me/cbnua

Сергій Корнієнко народився у 1988 році у Прилуках Чернігівської області. У 2012 році закінчив Київський державний інститут театрального мистецтва імені Карпенка-Карого за спеціальністю «режисура драматичного театру». З 2021 року – викладач акторської майстерності у своїй альма-матер. Протягом творчого шляху режисував вистави у Київському молодіжному інтерактивному театрі «МІСТ», Хмельницькому музично-драматичному театрі імені Старицького, у Київському академічному молодіжному театрі тощо. Працював головним режисером в Українському драматичному Малому театрі. Засновник і директор школи акторської майстерності «Euphoria».

Як повідомляло CBN, Кіровоградська обласна рада оголосила конкурс на посаду директора Театру корифеїв. Під час прессконференції пізніше, директор-художній керівник В’ячеслав Вандрашек заявив про тиск зі сторони обласної ради: неофіційно просять звільнитися, а офіційно – проведуть конкурс на заміщення вакансії.

За його словами, конкурс на посаду є незаконним, адже за договором він має обіймати посаду до кінця воєнного стану. Окрім того, рішення замінити його на посаді В'ячеслав Вандрашек вважає політизованим. Артисти театру також виступили проти звільнення директора. Петиція проти звільнення Вандрашека та припинення тиску на театру, яку створив театральний колектив, набрала необхідну кількість голосів, до відповіді обласної ради на сьогодні залишається один день.